Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Clinica stomatologica Bucuresti

Cavitatea bucala reprezinta un sistem in sine, iar evolutia fiecareia dintre partile angrenate le poate influenta si pe celelalte. Retractia gingivala este, probabil, unul dintre cele mai clare si cele mai comune exemple in acest sens.

 
Ce este retractia gingivala? Afectiunea se manifesta prin retragerea treptata a gingiilor si expunerea radacinii dintilor.

 
Care sunt cauzele retractiei gingivale? Adesea aceasta se manifesta impreuna cu boala parodontala.

Ce trebuie sa stii despre aceasta afectiune?

Retractia gingivala se manifesta lent si progresiv, initial fara niciun fel de simptome evidente, fiind, astfel, cu atat mai periculoasa. Sensibilitatea, insotita de durere, apar atunci cand radacina este deja expusa.

Pe langa disconfortul evident de a nu va mai putea bucura de mancarurile preferate, fie ele dulci sau picante, fierbinti sau reci, apar o serie de alte dezavantaje: expunerea radacinii permite infiltrarea bacteriilor, in cazul unei igiene orale precare, dar si dezvoltarea mai accentuata a cariilor. De aici, o serie de complicatii neasteptate pot evoluta intr-un timp foarte scurt.

De la disconfort si durere pana la nevoia de a extrage un dinte cariat si neglijat poate fi un pas destul de mic. Asadar, orice neplacere pe care o resimtiti la nivelul cavitatii bucale ar trebui discutata cu un medic stomatolog.

La clinica dentara Go2Dent avem toate instrumentele necesare pentru a va oferi un diagnostic corect si precis, prin proceduri minim invazive. In loc sa suspectati o afectiune, veti primi un raspuns clar la problema dumneavoastra, impreuna cu cele mai adecvate solutii de tratament.

Nu uitati ca parodontoza, boala care, de altfel, declanseaza aceasta retractie gingivala, este o afectiune mult mai grava, cu implicatii mult mai severe, ce poate duce la pierderea mai multor dinti si la dezvoltarea unor infectii bucale.

Controlul stomatologic de rutina ar trebui efectuat odata la 6 luni, dar pentru orice alte neplaceri va puteti adresa specialistilor Go2Dent oricand considerati necesar!

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655