Incrustatii ceramice – miniaturale, unidentare si fixe, acestea reprezinta cele mai mici proteze utilizate in estetica dentara si o alternativa extrem de atractiva la obturatiile clasice (plombe).

Astfel de proteze realizate din ceramica sunt considerate restaurari indirecte, deoarece sunt create in laboratoare specializate in tehnica dentara si implica mai multe etape de aplicare.

Poti opta pentru incrustatii ceramice pentru:

• Simpla refacere a dintelui, atunci cand ar fi necesara o plomba;
• Intarirea unei proteze mai complexe;
• Fixarea unor elemente ale lucrarii dentare (de exemplu a puntilor).

In functie de destinatia incrustatiei, vei avea la dispozitie 3 tipuri diferite de astfel de proteze unidentare:

• Inlay – o incrustatie extrem de mica, aplicata la nivelul suprafetei ocluzale, de regula in zona cea mai solicitata la masticatie;
• Onlay – o incrustatie de dimensiuni putin mai mari, ce se poate aplica atat la nivelul suprafetei ocluzale, cat si la cel al peretilor laterali, atunci cand peretii dintelui si-au pierdut rezistenta;
• Pinlay – o alternativa la pivotul clasic, cu element de fixare intraradiculara.

De ce sa alegi ceramica?

Ceramica este un material ideal pentru realizarea incrustatiilor deoarece este foarte rezistenta la abraziunea dentara, biocompatibila cu multe alte materiale utilizate in estetica dentara si inerta din punct de vedere chimic. Atunci cand incrustatia este integral ceramica, trecerea de la coroana la gingie se face mult mai usor si este mult mai estetica.

Nu in ultimul rand, acest material se caracterizeaza printr-o transluciditate unica, un colorit extrem de stabil si compatibilitate cu organismul uman, riscurile de alergii fiind reduse semnificativ. Desi mai scumpa decat majoritatea celorlalte materiale, asigura, de departe, cele mai calitative rezultate estetice.

Specialistii recomanda aceste incrustatii ceramice ori de cate ori nervul dintelui este viabil, iar suprafata dintelui prezinta afectiuni carioase intinse sau chiar si plombe mai vechi. Principalele avantaje sunt:

• Usurinta aplicarii si lipsa durerii – desi poate necesita mai multe etape de aplicare, este mult mai putin traumatizanta pentru tine, ca pacient;
• Durata lunga de viata, intre 5 si 7 ani, spre deosebire de plombe, care au o durata de viata de 1 pana la 3 ani;
• Sigilarea prin cimentare a spatiului dintre peretii dentari si incrustatie;
• Stabilitatea proprietatilor fizice si chimice – culoare permanenta, structura compacta ce nu lasa loc infiltratiilor din mediul bucal;
• Nu cauzeaza sensibilitati dentare pentru ca nu necesita alterarea smaltului prin prelucrarea cu freze;
• Procedura reversibila, ce permite oricand revenirea la dintii naturali ai pacientului.

Calitatea serviciilor de estetica dentara

Alege un zambet frumos si sanatos!

O simpla discutie cu un specialist in estetica dentara iti poate oferi raspunsuri simple si linistitoare la cele mai mari temeri ale tale!

Alege astazi sa ai un zambet mai frumos si dinti mai sanatosi, beneficiind de proceduri mai putin invazive si mult mai rezistente in timp.

Preturi

 TRATAMENTE:

Inlay ceramica CAD-CAM 890 RON
Inlay ceramica 1190 RON
Inlay composit 1190 RON
Fatetari ceramice / dinte 1700 RON
Aplicare skyce dentar 200 RON