Dantura ta este departe de a fi perfecta, iar zambetul nu tocmai stralucitor? Chiar daca nu mai esti la varsta adolescentei, poti beneficia de un tratament ortodontic avansat. Evolutia medicinei dentare iti permite astazi, mai mult ca oricand, sa ai un zambet impecabil, intr-o perioada relativ scurta de timp.

Aparatul dentar invizibil (Incognito) – tehnica linguala – te poate ajuta sa obtii o dantura perfecta, o imagine mai armonioasa si acel plus de incredere care ti-a lipsit pana acum. Iar acestea sunt singurele lucruri pe care le vor observa cei din jur, nicidecum aparatul dentar pe care il porti!

Ce trebuie sa stii despre aparatul dentar invizibil (Incognito) – tehnica linguala

Acest tip de aparat dentar este o inventie relativ recenta si permite utilizarea unei arhitecturi complet personalizate. Se numeste invizibil pentru ca se monteaza pe suprafata linguala (adica interioara) a dintilor.

Tratamentul, per ansamblu, poate dura 1 pana la 2 ani, ca si in cazul tratamentelor vestibulare clasice. Acest interval depinde foarte mult de situatia pacientului si de anomaliile care trebuie tratate, dar o usoara ameliorare se va putea observa chiar din primele saptamani.

Aparatele dentare linguale Incognito au bracket-uri realizate in laboratoare speciale din Germania si sunt confectionate impecabil, din aliaje de aur, in urma unei analize si scanari computerizate a suprafetelor dentare.

Aceste bracket-uri se vor cimenta apoi pe partea interioara a dintilor, astfel incat vor fi complet invizibile de la exterior. Mai mult decat atat, aceasta dispunere reduce semnificativ riscul aparitiei cariilor sau al deteriorarii smaltului.

Important de retinut, in cazul pacientilor adulti cu ocluzii adanci, revenirea la o ocluzie ideala poate fi mai dificila. Modificarile degenerative ale sistemului stomatognat, aparute firesc, din cauza varstei, pot necesita un anumit compromis in ceea ce priveste rezultatele finale.

Te asteptam sa iti aratam ce putem face pentru tine!

Calitate si profesionalism in tehnica dentara

Avantajul major al acestei tehnici ramane insa faptul ca ofera un tratament personalizat, fiecare pacient beneficiind de un aparat dentar invizibil conceput anume dupa forma dintilor sai.

 

De ce sa aleg un aparat dentar invizibil

Spre deosebire de tehnica vestibulara, clasica, acest tratament modern prezinta o serie semnificativa de avantaje, pe langa faptul ca este invizibil:

 • Poate fi folosit de orice pacient, indiferent de varsta;
 • Are rezultate impresionante in special in randul adultilor cu ocluzii adanci acoperite sau cu ocluzii inverse;
 • Fiind realizat din aliaj de aur, aparatul este perfect compatibil cu organismul si nu prezinta riscul declansarii unor alergii;
 • Tehnica linguala lasa descoperita arcada si ii permite pacientului sa observe imbunatatirile pe masura ce acestea apar (la tehnica vestibulara acest lucru este imbosibil din cauza bracket-urilor si a sarmelor care blocheaza vizibilitatea);
 • Riscul aparitiei cariilor este mult mai mic, deoarece suprafata linguala (interiorul dintilor) este spalata mult mai des de saliva decat suprafata vestibulara (exteriorul dintilor);
 • Designul revolutionar, de mare precizie si individualizat, permite o adaptare rapida a pacientului, de maximum 5-7 zile;
 • Executia precisa a aparatului si adaptarea la forma dintilor pacientului reduc semnificativ efortul limbii si dificultatile in vorbire;
 • In combinatie cu anumite proceduri chirurgicale maxilo-faciale, un aparat dentar invizibil poate fi folosit pentru reconturare faciala (imbunatatiri ale aspectului la nivel de maxilar, buze sau barbie).

 

Intrebari frecvente

 1. Chiar este invizibil?

Da, aparatul dentar cu tehnica linguala de la Incognito este complet invizibil, pentru ca piesele care modifica pozitia dintilor sunt montate la interiorul acestora. Pe zona exterioara a dintilor nu se va vedea absolut nimic.

 

 1. Este un proces dureros?

Montarea unui aparat dentar invizibil cu tehnica linguala este complet nedureroasa. Se realizeaza exclusiv de catre un medic stomatolog instruit in utilizarea acestei proceduri. Singura neplacere experimentata se refera la scurta perioada de acomodare, cand se pot resimti un oarecare disconfort la atingerea cu limba a bracket-urilor sau o sensibilitate dentara redusa.

 

 1. Cum imi va afecta igiena dentara?

Astfel de aparate sunt special concepute pentru a reduce riscul aparitiei cariilor in zona de cimentare a bracket-urilor. Curatarea aparatului se face in acelasi fel ca si igiena orala curenta. Este important totusi sa nu uiti de dusul bucal, realizat frecvent si, din cand in cand, sa realizezi o igienizare mai profunda.

 

 1. Imi va afecta cumva capacitatea de vorbire?

Cei mai multi pacienti nu au probleme de vorbire odata incheiata perioada de acomodare. Exista insa si cazuri in care pot aparea unele inflexiuni ale vorbirii, care se corecteaza in doar cateva saptamani, prin exercitii.

 

 1. In cat timp voi vedea rezultatele?

Primele rezultate ale purtarii unui aparat dentar invizibil se pot observa in decurs de cateva saptamani, pana la 2 luni de la montarea acestuia.