Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Sensibilitatea dentara

Sensibilitatea dentara este una dintre cele mai comune afectiuni. Din pacate insa, ea este la fel de des ignorata, iar efectele pe termen lung nu sunt tocmai placute. Simtiti cumva o stare de disconfort atunci cand consumati lichide sau alimente mai calde sau mai reci? Substantele mai dulci sau mai acide va creeaza neplaceri? Resimtiti disconfort la nivelul cavitatii bucale chiar si la o banala expunere la curenti de aer?

Toate acestea sunt semne ale sensibilitatii dentare. Odata instalata, ciocolata, inghetata, cafeaua fierbinte sau sosurile acrisoare – multe dintre placerile culinare de altadata – vor fi din ce in ce mai greu de savurat. Care sunt cauzele?

  • Retractia gingivala este unul dintre factorii declansatori – cand gingia se retrage catre zona osoasa a maxilarului, radacina dintelui devine mult mai expusa, iar temperatura sau anumite substante din alimentatie va vor cauza dureri.
  • Erodarea smaltului dentar este un alt factor des intalnit – indiferent daca este vorba despre carii la baza dintelui, gingivite netratate, un periaj prea puternic al dintilor sau o dieta dezechilibrata, aceleasi dureri vor fi resimtite.

Important de retinut:

Sensibilitatea dentara este un simptom, nu o boala! Adesea, aceasta doar ne indica anumite probleme deja existente sau niste obiceiuri alimentare nu tocmai prietenoase cu dantura. Odata intervenit asupra cauzei, simptomele vor disparea in scurt timp. Iar daca veti adopta si o igiena orala corespunzatore, evitand, pe viitor, problemele care v-au cauzat sensibilitatea, va veti putea bucura din nou de mancarurile preferate.

Insa tocmai pentru ca factorii declansatori sunt numerosi si variati, cel mai bine este sa va adresati stomatologului de la primele senzatii de disconfort. In acest fel veti putea identifica eventualele probleme dentare mai grave si veti evita complicatiile sau interventiile mult mai dureroase asociate unui tratament tardiv.

Nu va impacati cu sensibilitatea dentara – programati-va astazi o consultatie in cadrul clinicii Go2Dent si scapati de durerea inutila!

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655