Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Ptialismul, numit si sialoree sau, mai simplu, hipersalivatie

Ptialismul, numit si sialoree sau, mai simplu, hipersalivatie, se manifesta prin secretia de saliva in exces. Atunci cand pacientul are si probleme in inghitirea excesului de saliva sau in inchiderea completa a gurii, poate rezulta si pierderea de saliva.

Practica a indicat si o afectiune asemanatoare, in care se resimte excesul de saliva, dar nu din cauza hiperproductiei, ci mai degraba a unui clearence scazut al acesteia. Oricum ar fi, important de retinut este faptul ca ptialismul este un simptom, nu o boala, si indica, de cele mai multe ori, existenta altor afectiuni din corp. Odata remediate acestea, se va observa si o ameliorare a secretiei bucale.

Pe scurt, poate fi vorba despre boli neuronale, infectii in corp, leziuni bucale sau la nivelul faringelui, esofagului etc. La fel de bine insa, afectiunile hepatice, ulcerele bucale si chiar o sarcina in stadiu incipient pot avea aceasta manifestare.

Nu pare complicat sau foarte problematic, dar adevarul este ca hipersalivatia se poate dovedi foarte stanjenitoare. Sa nu poti inghiti cantitatile foarte mari de saliva pe care le simti in gura, sa improsti cu saliva atunci cand incerci sa vorbesti cu cineva – toate acestea sunt extrem de neplacute.

Cum rezolvam situatia?

Insa asa cum am sugerat deja, tot ce trebuie facut pentru rezolvarea problemei este sa identificam adevarata cauza. Specialistii Go2Dent va pot supune unei serii de investigatii si analize in urma carora sa beneficiati de un tratament corect si eficient. Daca este cazul, va pot recomanda si alte controale de specialitate, in eventualitatea in care afectiunea declansatoare nu este de competenta lor.

Totul incepe insa cu analiza salivei: consistenta, compozitie, volum de secretie etc.

Pana la stabilirea unui tratament, este important sa nu exagerati cu clatitul gurii sau cu spalatul pe dinti, pentru ca s-ar putea sa experimentati un efect neplacut de uscare a gurii intre episoadele de hipersalivare.

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655