Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Masea de minte

Toata lumea a auzit de „maseaua de minte” si, majoritatea dintre noi, ne asteptam ca aparitia acesteia sa provoace anumite neplaceri, daca nu dureri sau complicatii. Acesta este si cazul pericoronaritei, afectiune care vizeaza, de fapt, gingia din jurul celui de-al treilea molar.

Maseaua de minte este, prin natura ei, extrem de sensibila la afectiuni, tulburari sau inflamatii. Cum erupe in jurul varstei de 20 de ani, aceasta este si perioada aproximativa cand se poate manifesta pericoronarita.

Afectiunea este, de fapt, o infectie declansata de resturile alimentare care raman prinse pe langa masea si care permit dezvoltarea bacteriilor. Problema cu aceasta inflamatie este ca poate provoca acoperirea maselei, facand-o si mai greu de curatat, si mai sensibila – un adevarat cerc vicios.

In forma acuta, pericoronarita se manifesta prin inflamatie locala (umflarea gingiei), dureri si chiar febra. Prin ignorarea acestor simptome se poate ajunge la cronicizarea afectiunii.

Important de retinut este ca evolutia inflamatiei din stadiu acut in stadiu cronic este relativ rapida. Tocmai de aceea este important sa va prezentati pentru un control stomatologic inca de la primele simptome de disconfort.

Optiunile de tratament sunt variate dar necesita, inainte de toate, o diagnosticare corecta. Stomatologul va cere, cel mai probabil, realizarea unei radiografii, pentru a identifica eventualele complicatii, mai putin vizibile, si pentru a stabili daca molarul este in pericol de a dezvolta vreo carie sau alte afectiuni.

Prin tratamentul pentru pericoronarita se urmareste ameliorarea durerii si a inflamatiei cat mai rapid cu putinta. Daca gingia este foarte inflamata, se poate dispune chiar si o mica incizie locala, pentru a elimina din tesutul in exces si pentru a lasa mai mult loc dezvoltarii molarului. In cazul in care acesta este vizibil afectat, se poate dispune chiar si extractia molarului problematic.

Avand in vedere sensibilitatea generala a acestui molar, se recomanda adresarea unui consult de specialitate pentru orice fel de disconfort – pericoronarita este doar una din complicatiile „maselei de minte”.

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655