Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Fatete dentare

Fatetele dentare sunt instrumente moderne si facile de corectare a imperfectiunilor prin aplicarea unor suprafete fine de portelan. Precizia este esentiala in acest tratament iar costurile nu sunt, neaparat, dintre cele mai mici. Iata ce trebuie sa stiti despre aceste fatete:

1.Cand sunt necesare fatetele dentare

Utilitatea lor este extrem de variata, de la remedierea unor decolorari care nu raspund tratamentelor de albire la indreptarea unor dinti, umplerea spatiilor dintre dinti sau mascarea unor eroziuni acide ale dintilor. Bineinteles, medicul stomatolog este cel care va poate confirma daca fatetele sunt cea mai buna solutie la problema pe care o aveti.

2.Cum se face aplicarea fatetelor dentare

Totul porneste cu alegerea nuantei corecte si aplicarea unor fatete temporare. Dupa un simplu anestezic local se polizeaza dintii, se ia mulajul necesar si se aplica varianta temporara. Mulajul va fi prelucrat in laborator si, odata pregatit, se va aplica la fel de simplu ca si fatetele temporare.

3.Sunt fatetele dentare eficiente si pentru spatiile dintilor din fata?

In principiu da, stomatologul avand la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a modifica forma si marimea dintilor, reducand astfel spatiile dentare.

4.Cat timp pot fi folosite fatetele dentare

Durata de functionalitate variaza de la 5 pana la 10 ani, dar este determinata de foarte multi factori. Ca de obicei, cel mai important aspect il reprezinta calitatea ingrijirii acestor fatete de-a lungul timpului.

5.Exista efecte secundare?

Efectele secundare sunt limitate, dar unul dintre ele este suficient de important pentru a-l lua in calcul. Procedeul de aplicare a acestor fatete dentare implica polizarea dintilor si reducerea smaltului. Din aceasta cauza, in timp sau imediat dupa aplicare, se poate sesiza o sensibilitate crescuta a dintilor la diferente de temperatura sau presiune.

6.Exista alternative?

Da, dar totul depinde de natura problemei si numai specialistul ortodont poate face recomandarile necesare. Se pot incerca albirea dintilor, aplicarea unor fatete din compozit, coroanele dentare (pentru afectiunile mai severe) si tratamente ortodontice mai complexe.

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655