Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Gingii

Stomatologia este o ramura atat de complexa a medicinei incat afectiunile dentare sunt doar o mica parte din obiectul ei de activitate. Gingia, de pilda, este o alta parte a cavitatii bucale care poate suferi diferite afectiuni tratabile in cadrul unui cabinet stomatologic. Dintre acestea, cea mai comuna dar si cea mai simpla este gingivita.

Principala cauza a acestei probleme orale o reprezinta lipsa unei igiene corespunzatoare. Ingrijirea precara a gurii poate duce, printre altele, la inrosirea, umflarea si iritarea gingiilor. In timpul periajului pot aparea chiar si sangerari usoare. Toate acestea sunt semne ale unei posibile gingivite.

Pe cat de simpla si, din pacate, comuna este aceasta afectiune, pe atat de serioase pot fi complicatiile. Netratata, gingivita poate evolua in parodontita si cauzeaza, in cele din urma, pierderea dintilor. Toate acestea se intampla deoarece bacteriile ajung sa se dezvolte in interiorul gingiei pana la punctul in care sistemul imunitar nu mai face fata asa cum ar trebui acestei lupte.

Asadar, daca suspectati ca suferiti de aceasta afectiune, nu trebuie sa stiti decat ca se poate trata relativ usor si ca necesita neaparat atentia unui stomatolog. Durata afectiunii depinde de cat de repede ati depistat-o si cat de corect respectati indicatiile medicului.

In cadrul cabinetului stomatologic puteti beneficia de diferite interventii, de la simplul detartraj, pentru indepartarea placii bacteriene si a tartrului, pana la ajustarea unor lucrari ale danturii, care sa faciliteze o igiena orala corespunzatoare.

Pe langa interventiile propriu-zise, ar trebui sa beneficiati si de consiliere din partea stomatologului despre:

  • Ce si cum ar trebui sa mancati;
  • Cum si cat de des ar trebui sa va periati dintii;
  • Cum sa folosit corect apa de gura si ata dentara;
  • Cat de des ar trebui sa va faceti consultatiile stomatologice de rutina s.a.m.d.

 

Urmand toate aceste sfaturi, veti fi capabili sa va ingrijiti corespunzator dantura depunand un „efort” de cel mult 5 minute in fiecare zi.

 

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655