Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Stomatita

Faptul ca stomatita se mai numeste si „gura dureroasa” spune aproape totul despre aceasta afectiune a cavitatii bucale. Ea se manifesta prin inflamarea mucoasei din interiorul cavitatii bucale. Treptat, inflamatia se poate extinde si la gingii, limba si buze, interiorul obrajilor si chiar si in cerul gurii. Pe langa inflamatie pot fi experimentate si umflarea, inrosirea si chiar si sangerarea anumitor zone, iar durerea poate fi destul de mare. Mai mult decat atat, pacientul experimenteaza un grad de disconfort atat de mare incat risca sa nu poata nici sa vorbeasca, sa manance sau chiar sa adoarma.

Indiferent daca este cauzata de igiena orala precara, reactii alergice la diferite substante, infectii, mancaruri sau medicamente pe care corpul nu le tolereaza, stomatita poate fi extrem de neplacuta.

In functie de factorul declansator, stomatita este aftoasa (apare sub forma unor ulceratii galbui pe limba, pe buze si pe partea interioara a obrajilor) sau herpetica (apare din cauza virusului herpes simplex tip 1, este contagioasa si poate fi insotita si de febra).

Ambele afectiuni se intalnesc atat la adulti cat si la copii. Durata de manifestare este de pana la 10 zile, dar, mai ales in cazul stomatitei aftoase, boala poate recidiva in cele mai neasteptate momente.

Pentru a va asigura ca beneficiati de cel mai bun tratament si ca identificati corect afectiunea, este foarte important sa va adresati unui medic stomatolog. Acesta poate stabili daca o igiena corespunzatoare a gurii si un regim alimentar moderat sunt suficiente sau daca, dimpotriva, veti avea nevoie de medicatie. Totul in functie de dimensiunea ulceratiilor si de celelalte simptome manifestate.

Educarea corecta in privinta acestei afectiuni este foarte importanta atat pentru tratarea ei eficienta, cat si pentru prevenirea transmiterii stomatitei herpetice la alte persoane. Apelati astazi la sfaturile unui medic stomatolog Go2Dent si veti primi raspunsuri la toate intrebarile care va framanta.

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655