Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
aparitia unor noi dinti

Dantura umana completa si corect dezvoltata este alcatuita din 32 de dinti, cu tot cu maselele de minte. Atunci cand dispunerea dintilor pe maxilar este alterata de absenta unuia, a mai multor sau chiar a tuturor dintilor naturali, pot aparea o serie de afectiuni dentare. O alta afectiune insa este data de aparitia unor noi dinti, in afara celor 32 care ar trebui sa se dezvolte in mod normal. In acest caz se vorbeste despre dinti supranumerari.

Astfel de dinti pot aparea oriunde in interiorul gurii, iar prezenta lor mai este cunoscuta, in termeni de specialitate, si ca hiperdontie. Hiperdontia se manifesta mai degraba in zona maxilarului decat a mandibulei si, cu toate ca nu produce dureri si nu este insotita de alte tulburari, poate crea totusi un disconfort destul de mare pacientului.

Din pacate nici pana in prezent nu se stie cu exactitate care ar putea fi cauza dintilor supranumerari, desi se supecteaza ca originea lor ar putea fi genetica. Acestia apar, de regula, dupa ce dantura s-a definitivat si atunci se formeaza, de obicei, un singur dinte in plus. Daca hiperdontia se manifesta insa in perioada de crestere a dintilor, pot aparea mai multi astfel de dinti in plus – dinti suplimentari, care dubleaza dintii frontali, sau dinti conici, care se formeaza in spatele incisivilor.

In afara disconfortului firesc, dintii care apar in plus pot afecta pozitia naturala a dintilor permanenti si pot contribui la o crestere semnificativa a sensibilitatii cavitatii bucale. Cel mai simplu si mai eficient tratament consta asadar in extragerea lor.

In cadrul clinicii Go2Dent va puteti rezolva aceasta problema estetica simplu si usor, complet nedureros, in doar cateva sedinte. Contactati-ne astazi si vom analiza impreuna situatia dumneavoastra, vom discuta optiunile de tratament si vom interveni pentru inlaturarea lor. Dintii supranumerari sunt inestetici, inconfortabili si inutili. Nu are rost sa va chinuiti cu ei!

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655