Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Pulpita

Termenul de pulpita acuta defineste, dupa cum sugereaza si numele, o afectiune a pulpei dentare. In limbaj simplu, pulpa este „nervul” dintelui si aceasta ajunge sa se inflameze din cauza cariilor dentare netratate.

Tocmai pentru ca, de cele mai multe ori, cariile sunt asimptomatice, durerea este primul semn care alerteaza pacientul si il determina sa se prezinte la medic. Durerea intensa este, din pacate, si semnul ca micuta carie a luat proportii pana la punctul in care a provocat inflamatia pulpei dentare.

Ce inseamna pulpita ACUTA

Spre deosebire de pulpita cronica, ce evolueaza nedurerors, sau cu simptome abia sesizabile, forma acuta este insotita de o durere intensa. Pana si evolutia ei poate fi mult mai brusca si, daca nu se intervine in timp util pentru tratarea ei, consecintele se pot amplifica.

Pulpita acuta netratata conduce la o inflamatie extinsa, la necrozarea pulpei si, in cazurile mai avansate, chiar la infectarea tesutului de suport din interiorul maxilarului.

Cum se poate trata afectiunea

Cunostintele si tehnica actuala permit tratarea acestei afectiuni chiar si in forma acuta, prin asa-numitul tratament de canal (tratament endodontic in termeni de specialitate).

Acesta consta intr-un consult amanuntit pentru identificarea simptomelor si diagnosticarea fazei in care se afla afectiunea.

Dupa aceea se va trece la anestezierea locala, tratarea cariei (in prima instanta) si apoi tratarea si curatarea canalelor, pentru a stopa inflamatia si a permite vindecarea dintelui.

Ce trebuie sa fac ca sa o previn

Tocmai pentru ca este in stransa legatura cu formarea si evolutia cariilor, cea mai simpla masura de protectia o reprezinta controlul stomatologic periodic. Numai identificand si tratand cariile intr-un stadiu cat mai putin avansat se poate preveni instalarea pulpitei acute.

Asadar, indiferent cat de mica este durerea pe care o resimtiti, adresati-va unui medic stomatolog. Sanatatea orala generala reduce semnificativ riscul oricaror altor afectiuni.

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655