Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
Anodontia - o boala prea putin cunoscuta

Anodontia este una dintre acele afectiuni dentare care, desi cunoscute si cercetate indelung, sunt prea putin cunoscute. Se crede despre ea ca este o tulburare genetica, adesea transmisa in familie, adica mostenita direct de la parinti.

Anodontia inseamna lipsa unuia sau a mai multor dinti si se poate manifesta partial (hipodontie, cand lipsesc cel mult sase dinti) sau total (oligodontie, cand lipsesc mai mult de sase dinti). Aceasta boala are o incidenta destul de scazuta, iar atunci cand apare cel mai frecvent este semnalata hipodontia.

Avand in vedere fundamentul genetic si lipsa atat a dintilor primari, cat si a celor permanenti, ea se diagnosticheaza relativ usor, in jurul varste de 12 ani. Acesta este pragul cand dintii permanenti ar trebui sa inceapa sa se dezvolte in totalitate. Daca, pana atunci, lipsa unor dinti primari nu a fost semnalata, cand intarzie sa apara si dintii permanenti este momentul in care poate fi diagnosticata cu usurinta.

Un consult medical de specialitate si efectuarea unei radiografii panoramice ar trebui sa fie mai mult decat suficiente pentru a pune un diagnostic corect si pentru a propune cele mai eficiente metode de tratament. Parintii care suspecteaza ca este ceva in neregula cu dantura copiilor pot totusi sa faca o prima examinare dupa varsta de 6 ani, prag de la care se pot observa in radiografii si coroanele dintilor permanenti.

Anodontia, desi are un singur simptom, este adesea asociata si cu alte tulburari de dezvoltare, manifestate la nivelul parului, al glandelor sudoripare si al unghiilor. Ansamblul acestor afectiuni este in continuare cercetat cu interes de catre comunitatea medicala, dar inca nu s-au putut stabili tipare clare, comune tuturor pacientilor.

Persoanele care sufera de oligodontie sau de hipodontie vor avea nevoie de o dantura artificiala, dar si de toate acele ingrijiri speciale necesare bunei mentineri si functionari a acesteia.

In cadrul clinicii Go2Dent va puteti bucura de o relatie sincera si apropiata cu medicul stomatolog, astfel ca pacientii suferinzi de anodontie vor fi ajutati sa faca fata cu mult calm acestei probleme destul de delicate.

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655