Pentru Urgente: +40735660655
Open/Close Menu cabinet stomatologic, cabinet stomatologic bucuresti, clinica stomatologica, clinica stomatologica bucuresti, dentist bun, implant dinti, albire dinti, albire dinti bucuresti, stomatologie bucuresti, stomatolog
limba

Limba neagra viloasa este una dintre cele mai inestetice si neplacute afectiuni ale cavitatii bucale. Ea vizeaza papilele gustative filiforme, pe care le transforma prin hipertrofie si hipercheratoza, generand imaginea unei limbi paroase, inchise la culoare si extrem de neplacute.

 

Din pacate, cercetarile in domeniu nu au reusit sa identifice pana acum cauza acestei afectiuni. Literatura de specialitate vorbeste insa despre niste factori care pot creste predispozitia pentru declansarea bolii:

-boli infectioase;

-boli la nivel gastro-intestinal;

-deficiente trofice la nivelul epiteliului lingual;

-tratamente cu antibiotice care lezeaza flora linguala normala;

-iritatii fizice sau chimice produse de anumite alimente, alcool, fumat, medicamente si alti factori care hipersensibilizeaza papilele gustative.

Toti acesti factori indica un dezechilibru bucal, in urma caruia o anumita bacterie sau ciuperca se modifica necontrolat. Limba neagra viloasa debuteaza cu augmentarea si alungirea papilelor gustative. In timp, acestea isi modifica si culoarea, atat sub influenta alimentelor consumate, cat, mai ales, in prezenta exagerata a acelei bacterii.

Pana acum, boala a fost intalnita mult mai des la barbati, dar si femeile pot fi afectate.

Cum se poate trata limba neagra viloasa

Daca ati fost diagnosticat cu aceasta afectiune, trebuie sa stiti ca tratamentul este unul foarte usor de tolerat. La clinica Go2Dent beneficiati de solutii minim invazive, complet nedureroare, care nici macar nu vor implica administrarea de medicamente.

Medicul stomatolog va stabili cat de avansata este afectiunea si, in functie de asta, va va propune niste masuri simple pe care va trebui sa le urmati indeaproape. Alternativ, vi se pot recomanda si niste suplimente sub forma de vitamine, antihistaminice, antimicotice sau probiotice, totul pentru a restabili cat mai rapid echilibrul cavitatii bucale.

 

Cel mai important aspect ramane insa igienziarea sistematica si corecta a gurii. Daca sunteti fumatori, este foarte posibil sa trebuiasca sa renuntati la acest obicei!

CategoryGhid
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - ANPC CIF: RO16290490 | Reg. Com. J40/5086/2004 | Cont: RO50BREL0002000569170101

Telefon pentru URGENTE    0735 660 655